Doorgaan
Boodschappenlijst voor je puppy.

Boodschappenlijst voor je puppy.

Krijg je binnenkort een puppy? Super leuk maar bereid je van te voren wel goed voor op zijn of haar komst.
We helpen je een handje door je te vertellen wat je allemaal nodig hebt:

Riem:
Allereerst heb je een riem nodig. Je moet met een pup heel vaak naar buiten om te oefenen met zindelijk worden. Een korte riem is hier het meest geschikt voor. Denk aan ongeveer 1,5 meter. Mocht je een langere wandeling willen maken is het voor je pup wel fijn om ook een lange riem te hebben zodat hij of zij wat meer vrijheid heeft.

Halsbandje:
Natuurlijk heb je een halsbandje nodig voor je pup, het is handig om er 1 te kopen die verstelbaar is omdat je pup nog gaat groeien.

Poepzakjes:
Poepzakjes zijn tegenwoordig verplicht om zo de poep van je hond op te ruimen. Jij wilt toch ook niet in andermans hondendrol stappen?
De poepzakjes kun je in een houder bewaren die je ook weer kunt vastmaken aan de riem van je pup, zo heb je ze altijd bij de hand en kun je ze nooit vergeten.

Hondenmand:
Je pup op de harde vloer laten slapen is geen optie, ook kunnen ze hierdoor later last krijgen van hun botten en gewrichten. Schaf daarom een hondenmand aan. Zorg ervoor dat de hondenmand op 1 vaste plek komt te staan zodat je pup hier makkelijk aan kan wennen en zich veilig voelt. ( Zet de mand niet in de tocht). Natuurlijk heb je buiten hondenmanden ook leuke sofa’s, kussens en hondenkleden.

Bench met benchmat:
Een bench is een makkelijke manier om te pup niet te kunnen laten slopen maar te laten wennen om zichzelf even te vermaken. Ook wordt een bench gebruikt om je pup sneller zindelijk te krijgen. Zorg natuurlijk wel dat er een benchmat in de bench ligt.

Trainingsmat:
Om je puppy zindelijk te maken zijn er verschillende manieren om dit te doen, zoals bijvoorbeeld een trainingsmat. Een trainingsmat is van speciaal absorberend materiaal waardoor je omgeving schoon blijft tijdens de zindelijkheidstraining.

Voer en waterbak:
Roestvrijstalen bakjes zijn erg sterk waardoor ze lang mee gaan en ze zijn makkelijk schoon te maken. Heb je een klein ras pup dan kun je voor kleine bakjes kijken maar wordt je pup groot is het handig om te kijken naar een bak die je kunt verstellen in hoogte.

Puppyvoer:
Het gebruik van puppyvoer is erg belangrijk omdat zo je pup de juiste hoeveelheid voedingsmiddelen binnen krijgt. Er is onwijs veel verschillend voer dus laat je eens informeren wel voer er het beste bij jouw pup/ hond past.

Speeltjes:
Van spelen met speeltjes leert je pup enorm veel, vooral leert hij zo al zijn zintuigen te gebruiken. Wij hebben een groot assortiment aan puppyspeelgoed. Ook Kong is een goed en sterk merk om jouw pup urenlang met plezier te laten spelen. Pas wel op dat je geen speelgoed koopt waarbij er allerlei stukjes los komen die de pup op zou kunnen eten.

Snacks:
Je pup belonen doe je met snacks. Zo weet je pup of hij of zij iets goed doet en kun je hem hier mee belonen en zo dus ook opvoeden. Je kunt het gedrag het beste belonen met hele kleine snoepjes of brokjes. Vanaf week 15 van je pup kan hij of zij zijn tandjes gaan wisselen. Je stimuleert dit door je pup voldoende kauwmateriaal te geven waardoor je voorkomt dat je pup zijn tanden verkeerd gaat gebruiken.

Ontwormingsmiddel:
Bijna iedere pup wordt geboren met een wormenbesmetting, daarom is het belangrijk om je pup te ontwormen. Er wordt aangeraden om je pup te ontwormen bij 2, 4, 6 en 8 weken. Als het goed is wordt dit al door de fokker gedaan en moet jij dit herhalen bij 2, 4 en 6 maanden. Om de bescherming door te zetten moet je dit hierna eens in het kwartaal herhalen. Kijk bij het aanschaffen van het ontwormingsmiddel goed naar het gewicht van je pup.

Vlooienmiddel:
In de zomermaanden zijn de vlooien er het meest. Daarom is het belangrijk dat je het ontvlooien ook maandelijks herhaald voor een optimale bescherming voor je pup.

Kam of bostel:
Vachtverzorging is bij elk hondenras anders dus lees je eerst goed in. Laat je pup wennen aan vachtverzorging door dagelijks te oefenen met een zachte borstel of kam.

Puppyshampoo:
Als je pup buiten heeft gespeeld kan hij best stinken, zorg daarom dat je puppyshampoo in huis hebt zodat hij na het douchen weer heerlijk fris is en ruikt.

Huisdierenverzekering:
Het is belangrijk dat je je goed inleest over een huisdierenverzekering voordat je een huisdier aanschaft.

Volgend artikel Yourdog ras-specifiek hondenvoer